Despre

Despre Biserica Baptista Pancota

Biserica Baptista din Pancota este rezultatul harului si al credinciosiei lui Dumnezeu.

Lucrarea Domnului din Pancota a inceput in anul 1898 cand Tapos Florian a fost botezat impreuna cu sora Nisca in cadrul Bisericii Baptiste Maghiare, dupa care se muta din Socodor in Pancota unde constituie primele doua celule a unui organism viu ce este biserica de astazi.

Primele roade apar in 1900 in urma predicarii Evangheliei, iar pana in anul 1920 Biserica Baptista din Pancota functiona si se intalnea in diferite case, sau in diferite localuri unde stateau in chirie.

Prin harul lui Dumnezeu si bunavointa credinciosilor, in anul 1920 se construieste primul locas de inchinare pe strada Vasile Goldis nr.1.

Lucrarea Domnului insa merge din biruinta in biruinta, insa atacurile si obstacolele celui rau nu inceteaza sa apara. Astfel despre anul 1942 putem spune ca biserica este sigilata de autoritati iar fratii si surorile experimenteaza tot mai puternic prigoana acelor zile. In anul 1944 biserica se redeschide, si reincepe lucrarea.

Se infiinteaza formatii muzicale, se construiesc anexa si baptistierul iar in 25 dec.1948 se inaugureaza o noua cladire si noul locas de inchinare al bisericii. Duhul lui Dumnezeu continua sa lucreze iar in anul 1960 biserica se intareste si ajunge la 105 membri. De asemenea in aceasta perioada Biserica Baptista din Pancota ajuta lucrarea Domnului din imprejurimi si se implica de asemenea in diferite zone din tara unde planteaza, slujeste, incurajeaza alte biserici baptiste. Asadar toata lucrarea de aici e pentru El si despre El.

Pana aici Dumnezeu a fost cu noi. Ne-a binecuvintat, ne-a folosit, ne-a crescut de-a lungul anilor.

Slava lui Dumnezeu pentru lucrarea Sa minunata in si prin Biserica Baptista din Pancota.

Orar servicii

Despre Biserica Baptista Pancota

Duminică 09:00 – 12:00

Duminică 17:00 – 18:30

Joi 19:00 – 20:30